Kristijan Gatarić novi je kapelan od ljeta 2012.

U Zagrebačkoj nadbiskupiji, prema odluci zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u lipnju i srpnju ove godine bilo je više imenovanja i razrješenja. Vlč. Ivan Valentić razriješen je službe nadbiskupskog tajnika, a nadbiskupskim  tajnikom imenovan je vlč. Josip Horvat, dosadašnji župni vikar u župi Blagovijesti – Navještenja Gospodinova u Zagrebu – Vrbani i u župi Sv. Leopolda Mandića u Zagrebu – Ljubljanica-Voltino. U župi Sv. Nikole Tavelića u Zagrebu – Kustošija službe župnog vikara razriješen je Borna Puškarić, koji je upućen na studij u Rim, a župnim vikarom u Kustošiji imenovan je Ivan Valentić, koji će nastaviti studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

U župi Blagovijesti – Navještenja Gospodinova u Zagrebu-Vrbani, kao i u župi Sv. Leopolda Mandića u Zagrebu – Ljubljanica-Voltino, službe župnog vikara razriješen je Josip Horvat, a župnim vikarom u tim župama imenovan je Kristijan Gatarić, mladomisnik. Evo kako nam se predstavio:

Rođen sam 4. lipnja 1980. godine u Karlovcu. Rodom sam iz maloga pitomog mjesta koje se zove Trešćerovac, a nalazi se kraj Ozlja. Osnovnu školu pohađao sam u Mahičnu i tamo primio sakramente kršćanske inicijacije. Nakon završene osnovne škole upisujem Dječačko sjemenište na Šalati, te Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju 1995. g. Istoimenu gimnaziju završavam g. 1999. i upisujem Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište, te pohađam Katolički bogoslovni fakultet. Na tom fakultetu diplomiram 2005. g. Nakon završenog teološkog studija zapošljavam se kao vjeroučitelj u Osnovnoj školi Slava Raškaj u Ozlju i područnim školama Mali Erjavec i Hrašće. Nakon tri godine rada u istoimenim školama odlazim kao vjeroučitelj u Osnovnu školu Braća Seljan u Karlovac gdje ostajem raditi pune tri godine. Uz posao upisujem postdiplomski studij iz pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, te magistriram g. 2009. iz područja „Osobe s intelektualnim poteškoćama u župnoj zajednici“. Nakon dužeg razmišljanja g. 2010. odlučujem se poći putem svećeništva, te iste godine odlazim u Bogoslovno sjemenište u Zagrebu. Boravim u sjemeništu godinu dana, a zatim sam po odluci kardinala Josipa Bozanića poslan kao bogoslov na župu Navještenja Blažene Djevice Marije u Veliku Goricu, gdje boravim godinu dana, te na župu Svih Svetih u Sesvete gdje sam vršio đakonsku službu. Za đakona sam zaređen 3. prosinca 2011., a za svećenika 16. lipnja 2012. Mladu sam sv. misu slavio 1. srpnja 2012. Trenutačno sam na službi u dvije župe: Vrbani i Voltino-Ljubljanica.

Odgovori