Božićna poruka kardinala Bozanića

Božićna poruka kardinala Bozanića predstavljena je u srijedu 19. prosinca na predbožićnom susretu s medijskim djelatnicima u prostorijama pastoralnih ureda na zagrebačkom Kaptolu.
Predstavljajući poruku pročelnik Tiskovnog ureda Ivica Budinšćak podsjetio je ujedno na kardinalove poruke posljednjih godina u kojima govori o konzumerizmu, krizi i recesiji, kulturi Božića, snazi Božića koji okuplja ljude te o Božiću koji govori i poziva. Ovogodišnja božićna poruka ističe božićnu istinu koja se tiče cjelokupne stvarnosti. Kardinal u poruci ističe da je na kršćanskome antropološkom temelju građena kultura širokih obzora i dosega, koja se prepoznaje u biću hrvatskoga naroda i nacije te poziva na vjerničku odgovornost, nužnost zauzimanja za dobro čovjeka i cijelog društva, kao i na zauzetost za obitelj, obiteljske veze koje moramo graditi, učvršćivati i štititi.
Na novinarski upit je li ova božićna poruka dosad najjača kardinalova kritika upućena vlasti, Budinšćak je kazao da je to prvenstveno božićna poruka obiteljima, ali da se pri tome ne može izići iz društvenih okolnosti koje nas okružuju niti zaobići aktualna pitanja. ( “Glas Koncila”)

Pročitajte poruku u cijelosti…