SRETAN USKRS!

Dragi župljani!

Ove smo se godine dobrano nazimili. Zima i snijeg ni sada u Velikom tjednu ne popuštaju. Kako god bilo, Uskrs nam je debelim slovima zapisan u kalendaru, a također nam dolazi i u vjerničkom slavlju kao jedinstveni blagdan nas kršćana. U Nicejsko-Carigradskom vjerovanju koje ispovijedamo na nedjeljnim sv. Misama ispovijedamo: Vjerujem u jednoga Gospodina Isusa Krista… koji je uskrsnuo treći dan, po svetom Pismu… Tako u ovoj Godini vjere ponovno slavimo jedinstveni događaj u ljudskoj povijesti, ali i temelj naše vjere: Uskrsnuće druge Božanske Osobe – Isusa Krista.

Isusovo uskrsnuće je temelj naše nade i vjere da Bog u ljudskoj povijesti prošaranoj nepravdama, ratovima, trpljenjem i smrću ima ipak zadnju riječ. Nad tamom ljudskog grijeha i slabosti svijetli mir i svjetlo uskrslog Gospodina. Dovoljno je samo dignuti pogled i otvoriti srce tom Bogu ljubavi i nećemo biti prokleti, nego bit ćemo spašenici Kristovi.

Ovih dana okupljamo se u našoj crkvi i obiteljima. Molimo za blagoslov i mir u našim stanovima i u našim srcima. Prije svega molimo Gospodina da imamo siguran i plaćen posao, da imamo jelo i piće te krov nad glavom. Nosimo i različita jela na blagoslov te kroz blagoslov te uskrsne hrane molimo Boga da nam podari siguran i miran život. A u našem životu opet da ne budemo ovisni samo o materijalnom. Da ne budemo gramzljivi i prazni, bezobzirni i zlonamjerni, nego da u vjeri hodimo i mir Uskrslog Krista jedni drugima nosimo!

Sretan Vam svima Uskrs!

Vaš župnik Davor sa suradnicima