Pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško u župi sv. Leopold Mandić, Ljubljanica – Voltino

Pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško predvodio je u četvrtak 20. rujna 2018. godine, na dan Godišnjeg klanjanja u župi sv. Leopold Mandić, Ljubljanica – Voltino, svečano euharistijsko slavlje u 19 sati. Tom je prigodom, u nazočnosti svećenika, brojnih vjernika župljana i hodočasnika iz Trešnjevačkog dekanata, mons. dr. Šaško, blagoslovio oltarnu sliku »Poliptih milosrđa« autora Marijana Jakubina.

U homiliji, nadahnutoj odlomkom iz Lukinog evanđelja o potresnom susretu Isusa i žene grješnice u farizejevoj kući (Lk 7, 36-50), biskup je uputio poruku o dubini i snazi susreta raskajanog grješnika i Božjeg milosrđa. Mons. dr. Šaško, puku razumljivim i svakoj duši bliskim i toplim riječima, protumačio je i temeljnu poruku poliptihalne cjeline »Poliptiha milosrđa« koju tvore motivi Božjeg milosrđa iz Lukina evanđelja (Lk 15, 11-32; Lk 10, 25-37). Svi oni, bilo kao cjelina ili pojedinačno, govore o Božjem milosrđu i praštanju. U središtu oltarnog poliptiha postavljena je slika sv. Leopolda Mandića, zaštitnika župe, sveca oprosta i Božjeg milosrđa.

Nakon svečanog euharistijskog slavlja i blagoslova, župna je zajednica imala prigodu za susret s biskupom i svećenicima iz Trešnjevačkog dekanata te za uzajamno druženje.

 

dr. sc. Andrea Horić

medijska suradnica

župa sv. Leopold Mandić, Ljubljanica – Voltino, Zagreb

 

ZLP_Voltino_Zg_IS_20180920 (2) ZLP_Voltino_Zg_IS_20180920 (4)

Autor fotografija: Tihomir Stančec