ZAHVALA ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Ovu nedjelju, 20. lipnja Sv. Misom u 11.30 zahvalili smo Bogu za proteklu školsku i pastoralnu godinu. Radi produljenog vikenda samo se manji broj naše školske djece sakupio u župnoj crkvi sa svojim profesorima i nastavnicima da, predvođeni Župnikom, izreknu svoj – “Bogu hvala!” na još jednoj školskoj godini. Prisutni su molitvom i pjesmom zahvaljivali u ime čitave školske zajednice, a župnik je zaželio djeci blagoslovljene praznike!
Župnik je podsjetio da u protekloj pastoralnoj godini svećenika možemo biti radosni što doživljavamo svećenstvo jednog našeg župljanina. Alan Modrić, isusovački kandidat za svećenika, svećenički red će primiti u isusovačkoj bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj u subotu, 31. srpnja. Za nas i našu župu to je poseban trenutak te se nadam da ćemo usprkos ljetnim odmorima i vrućinama naći vremena da sudjelujemo u što većem broju u tom slavlju. U našoj će župi Alan slaviti svoju MLADU MISU koja će biti u nedjelju, 19. rujna prije podne (točan sat bit će naknadno objavljen). Za mladu misu ćemo se posebno pripremati i molitveno u prigodnoj trodnevnici od 15. do 17. rujna. U tom smislu čeka nas bogato ljeto i jesen jer samo jedan dan prije, u subotu, 18. rujna u našoj župi će biti sakramenat sv. Potvrde koju će podijeliti krizmanicima kardinal Josip Bozanić.
Župnik se osvrnuo i na skori završetak radova na fasadi naše crkve. U crkvi se već osjeća velika promjena, osobito u vrućim danima kada ova izolacija pomaže da se održava primjerena temperatura. Do sada smo prikupili i potrošili 180.000 kuna za kamenu vunu, prvu ratu izvođačima i kamene klupčice. Sada slijedi plaćanje druge rate, plaćanje limarski radova, a to ćemo moći učiniti samo ako opet ponešto prikupimo putem uplatnica. Vjerujem da će svatko od nas naći način da pomogne izgradnju ove crkve sv. Leopolda Mandića, Ljubljanica-Voltino. Ako ne novčanim prilogom, onda svakako podrškom, molitvom ili svojim sudjelovanjem u životu i rastu župne zajednice. Hvala Vam na svemu što ste do sada učinili, neka Vas Bog blagoslovi za svaki trud i dobro djelo!