Sv. Cecilija

Sv. Cecilija je zaštitnica crkvenih zborova, crkvenog pjevanja, orguljaša i voditelja zborova. Župni zborovi na svečanoj sv. misi u ponedjeljak 22. studenoga na sam blagdan svoje zaštitnice sv. Cecilije ulaznom pjesmom, koje je veličala svetičinu veliku vjeru u prvim kršćanskim vremenima, složno su zajednički sudjelovali u misnom slavlju. Doduše, nisu brojčano svi bili prisutni nego samo oni koji su stigli nakratko pobjeći od svojih dnevnih obveza, budući da je bio prvi radni dan u tjednu. Naime, skupili su se predstavnici dječjeg zbora, zbora mladih „Glas srca“ i velikog župnoga zbora. Zanimljivo je bilo vidjeti i čuti kako se, pod vodstvom prof. Ane Janković, svi zajedno mogu složiti i upotpuniti bez obzira na pjesme koje zborovi inače pjevaju za vrijeme sv. misa.
Također se moglo zapaziti da se u zbor mladih uključila djeca čiji su roditelji i župnom zboru odraslih. Voljeli bismo kad bi takvih slučajeva bilo više. Naime, tata Mladen Maslovar pjevao je zajedno sa svojim sinom Matejem, tata Hrvoje Bartovčak našao se sa svojim sinom Zvonimirom gotovo u istom redu, a Katarina Dević iz zbora mladih trebala je biti pokraj svojeg oca Ilije, koji, nažalost, nije mogao doći radi posla, a zasigurno bi to želio. Eto, nadamo se da će obitelji rasporediti po raznim našim zborskim aktivnostima već prema dobi i uzrastu.
Nakon sv. mise, u kojoj je vlč. Davro Štuljan posebno istaknuo značaj sv. Cecilije u prvim kršćanskim vremenima, a kapelan Ivan na kraju podijelio svečani blagoslov i molitvu da nas sv. Cecilija zagovora kod dragog Boga, uslijedila ja zakuska i zajedničko druženje u dvorani gdje se uz okrjepu razgovaralo o predstojećim blagdanima, o svemu što treba pripremiti za pjevanje kroz došašće, pa i o tome tko će i kako zamijeniti našu orguljašicu prof. Anu Janković budući da se ona priprema za jedan poseban doček, a to je iščekivanje rođenja svoje prve bebe, svojeg prvoga djeteta baš oko Božić. Žalimo joj da kroz ovo iščekivanje blagdana rođenja Gospodinova, osjeti mir i sigurnost naših molitava za nju i potrebe ove župe tijekom čitavog Došašća.