29.10.06.

Evo konačno nakon ovih prikupljanja za druge, možda je došao i red da se sjetimo potreba i dovršetka gradnje naše crkve. Nadam se da se niste do kraja financijski iscrpili.
Već prema običaju i ovih dana dobit će svi župljani s kojima imamo kontakt pismo u kojem će kratko biti opisani dosadašnji zahvati, financijska situacija i planovi. Najveći računi bili su za građevinske radove i za grijanje.
Nadam se da se nećete šokirati, ali činjenica je da smo uvijek u minusima i dugovima. Izgleda da tako jedino ide. Naša župa financijski stoji kao i jedna prosječna obitelj koja ima barem jedan kredit, nekoliko dugova, živi od prvoga do prvoga i pravo je čudo da funkcionira. Čim se pronađu kakva sredstva, odmah se ide u nove radove i investicije.
Ove godine, ako Bog da, imat ćemo jedan dio nove rasvjete, tako da nam više reflektori sa zida ne kradu pogled i tako će biti stvoreni uvjeti za žbukanje i spušteni strop. To je zapravo zadnja velika investicija koju svi tako žarko želimo da se riješimo ovog sivog betona i uronimo u lijepe i svjetlije tonove.
Nakon nove godine i kad zatvorimo otvorene račune i dugovanja, vidjet ćemo s kakvim sredstvima raspolažemo i kako možemo dalje. Nadam se na proljeće novim velikim radovima.
Neke su obitelji vrativši se s godišnjih odmora, uplatile određene svote u rujnu i listopadu, stoga je ovo pismo prvotno namijenjeno ostalim vjernicima koji još nisu uspjeli doći do župnog ureda kako bi putem uplatnice u banci lakše darovali. Visina dara i ovoga puta nije određena…
To je prepušteno svakome od nas da prema svojim mogućnostima, ali i prema tome koliko se osjeća dijelom župne zajednice – daruje.
Već sam govorio i o tome da smo sada u takvoj situaciji da ovisimo isključivo o daru svih nas. One veće donacije, do kojih smo mogli doći, potrošili smo. Ovih dana smo namjestili pjevalište i to isključivo donacijama: Zagrebačka bogoslovija je darovala komode, vitrine i stolce, obitelj Čehulić sintesajzer, jedna gospođa klavir.
Ovih dana dolaze nam i dva ili tri rabljena računala koji su komplentni i u dobrom stanju. Računala je poklonila tvrtka TEHNIKA. Postavit ćemo ih u jednu prostoriju i stvoriti malu informatičku igraonicu i radionicu.
Na kraju, hvala svima na svakoj podrški. Neke stvari koje se čine ne mogu se platiti novcima, to je izgradnja zajedništva i svjedočenje ljubavi. Mislim da je to najvažnije!