24.06.07.

Meteorolozi najavljuju vruće ljeto. Za našu župu neće biti samo vruće, nego i radno. Naime, od sljedećeg tjedna, točnije od utorka, 26. lipnja započinju radovi na unutrašnjem uređenju naše crkve. Ono što sada planiramo napraviti je žbukanje zidova crkve, zatim ličilački radovi, tj. gletanje i bojanje.
Uz te glavne radove, planiramo i postavljanje knauf ploča na nadstrešnicu i u predulazu, izmještanje cijevi za oborinske vode, postavljanje automatike na tavanske prozore u crkvi, stubišna vrata na koru, postavljanje jednog dijela nove zidne rasvete, klupčice na koru…
To su samo oni radovi unaprijed planirani, a sigurno će biti i nepredviđenih radova, kako je pokazala dosadašnja praksa.
Financijski će sve ovo biti teško oko 180.000kn što će uglavnom biti dug za sljedeće razdoblje. Naravno, sadašnja financijska situacija ne omogućuje ove radove, nego prije svega razumijevanje izvođača koji će napaviti posao uz poček i različite popuste i donacije.
Ovih dana je prodan kombi, tako da smo uspjeli namiriti i neke stare dugove (vitraj, električare..) a također će sada biti dovoljno za drugu ratu kredita koju isplaćujemo Hipo banci.
Lijepa je vijest da je prodan zadnji vitraj (iznad pjevališta) i trenutno je u izradi. Tako da će svi vitraji u unutrašnjosti crkve biti završeni zajedno sa završetkom radova na zidovima crkve.
Već imamo donatora i za oltar (novi kameni oltar) za koji još moramo napraviti projektnu dokumentaciju.
Velika stvar se događa i na ulicama naše župe u smislu uređenja Baštijanove ulice, a dio pješačkog nogostupa će se protegnuti i na Golikovu koja će konačno biti uređena za pješake. Svi ljudi, a posebno oni koji dolaze u crkvu neće više morati preskakati barijere.
Dakle, predstoji nam vruće ljeto što se tiče radova u crkvi i oko crkve. U skladu s tim i nejdeljne i svagdanje sv. Mise od 26. lipnja održavat će se u Subotičkoj 15. Za one koji ne znaju, to je naša stara adresa u ulici u koju se dolazi iz Baštijanove (s druge strane autoškole).