14.10.07.

Crkva i župni stan su nam ovih dana ponovo postali gradilište. U ispovijedaonici se postavlja stropna jedinica klime, a naručeni su i knauferski radovi koji će obuhvatiti strop ispovjedaonice, nadstrešnice i ulaza. Na taj način ćemo prema mogućnostima urediti barem ulazni dio crkve i najvažniji dio (ispovjedaonicu) tako da putnika namjernika ali i svakog vjernika koji dolazi u crkvu dočaka lijep i uređen ulaz. Nakon ljeta koje je bilo prilično sušno razdoblje za župnu blagdajnu, očekujemo da i večom milostinjom te dobrovoljnim darovima za crkvu možemo podnijeti taj financijski teret.
U sljedećem tjednu ćemo imati i sastanak s odborom za gradnju i ekonomskim vijećem gdje ćemo iznjeti svu problematiku i planove za daljnje uređenje naše crkve.
Prošle subote uređeno je i presađeno cvijeće. Naravno da se to nije učinilo samo, nego je to bilo moguće zahvaljujući gospođama iz pastoralnog vijeća i molitvene zajednice milosrdnog Isusa. Lijepo je vidjeti kada je sve čisto i uredno, ali je i lijepo zajedno nešto činiti za svoju crkvu. Hvala.
Najveći među planovima za predstojeće razdoblje je BLAGOSLOV NOVE CRKVE. Prije desetak dana uputio sam zamolbu g. Kardinalu Josipu Bozaniću. On je bez obzira na svoje obveze obečao doći i blagosloviti nove vitraje i crkvu. Definiran je i termin, 2. prosinca 2007. tj. na PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA. Nakon blagoslova kamena temljca, 12. svibnja 2002. ovo će biti prvo veliko slavlje na kojem će naša župa zahvaliti Bogu na svim ovim godinama i danima otkako smo gradili i izgradili našu crkvu. Na na toj misi blagoslova i zahvale bit će prisutni svi donatori, naši župljani, mladi i djeca. Tu ćemo reći jedno zajedničko od srca: „HVALA TI BOŽE!“ Za taj čin pripremit ćemo se trodnevnicom i duhovnom obnovom za sve suradnike. Pripremamo brošuru o vitrajima u našoj crkvi ali o kratkoj povijesti naše župe i crkve. Radosni što možemo biti dionici svega toga radujemo se u Gospodinu!