Nedjelja Caritasa

Približava se treća nedjelja došašća koja je ujedno i nedjelja Caritasa. Zato neka nam ta nedjelja bude poziv i prilika da ljudi dobre volje prema svojim mogućnostima daruju potrebite.

Iz dana u dan je sve više onih koji kucaju na vrata Caritasa i traže pomoć u hrani, odjeći, pomoć u novcu itd. Naše akcije nisu samo u vrijeme korizme i adventa već i kroz cijelu godinu. Pomogli smo u odjeći, hrani, plaćanju režija, pokrivanju minusa na tekućim računima, kupovanju ogrijeva, kupovanju lijekova itd., itd., naravno u našim mogućnostima.

Prošle godine prikupljeno je na nedjelju Caritasa 5.728,15 kn. Jedan dio tog novca šaljemo u Caritas Zagrebačke nadbiskupije. Do današnjeg dana iz naše kasice „Kruh sv. Antuna“ koja je isključivo za potrebite iz naše župe, prikupljeno je 22.775,00 kuna. Prikupljene novce potrošili smo za gore navedeno.

Caritas ima pet volonterki (Ružicu, Jasnu, Milicu, Anđelu i Višnju) koje svojim nesebičnim radom pomažu potrebitima. Odlaze u kupovinu namirnica, slažu pakete i raznose ih po kućnim adresama.

Vjerujemo da ćete i ovog puta biti darežljivi i podržati Caritas, a mi ćemo ono što nam povjerite dati onima kojima je najviše potrebno. Ovim putem željela bih se zahvaliti u ime svih potrebitih i u ime našeg Caritasa na darovima koje smo dobili od vas do sada i koje ćemo, nadam se, i ubuduće dobivati.

Hrvatski Caritas je i ove godine pokrenuo akciju „Za 1000 radosti“. Slogan je ovogodišnje akcije „OTVORI VRATA SRCA!“, a proistekao je iz poruke pape Benedikta XVI. tijekom posjeta Zagrebu u lipnju 2011., koji je snažno obilježilo njegovo zalaganje za hrvatske obitelji. Papa je tada poručio: „Velikodušno primajte one koji kucaju na vrata vašega srca, nudeći svakome darove koje vam je božanska dobrota povjerila.“
U središtu su pozornosti akcije, kao i dosada, obitelji u potrebi, i to – „najpotrebnije među potrebnima“. Mnoge se obitelji u Hrvatskoj sve teže nose s teškoćama, neimaštinom, bolešću. A obitelji koje su već godinama iscrpljene zbog siromaštva – u vremenu ekonomske krize čije posljedice već nekoliko godina osjeća i društvo u cjelini – sada osobito trebaju snažnu podršku. Sredstvima prikupljenim u akciji obiteljima u potrebi nastojat će se olakšati nabava hrane, plaćanje režija, kupnja lijekova, liječenje ili kupnja medicinskih pomagala, omogućiti poboljšanje nedostojnih stambenih uvjeta, pomoći u podmirenju troškova toplog obroka djeci u školi ili novčano pomoći obiteljima pogođenima nezaposlenošću, oskudicom, dugovima, bolešću.

Uključiti se možete:

  • novčanom donacijom na ž.r. 2340009-1510126452 (poziv na br. 12),
  • uplatom putem interneta, donacijom proizvoda ili usluga,
  • pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6.15 kn)

Više o akciji možete pročitati na stranicama Hrvatskog Caritasa.

Želim vam obilje božjeg blagoslova te sretne i blagoslovljene božićne blagdane.

Za Caritas – Višnja Dropuljić