Raspored blagoslova kuća i stanova

Ove godine na blagoslov kuća idu župnik Davor, kapelan Kristijan, pater Alan, đakon Stipo i bogoslov Leonardo. Službeno blagoslov započinje u četvrtak 27. prosinca, a završava u petak 4. siječnja. Dnevno se odvija od 9.30 do 19.00 sati. Odmor za ručak je od 13.00 do 14.30 sati. One obitelji koje nismo susreli kod kuće u to vrijeme, mogu se već istoga dana javiti telefonom u župni ured od 17 do 19.00 sati radi dogovora o naknadnom blagoslovu. Kod blagoslova nije potrebno ništa posebno pripravljati nego otvoriti vrata i srce. Svećenik u kući znak je prisutnosti Boga i mali znak crkvenosti vjernika. To je prilika za molitvu i kratak razgovor. Što se tiče obiteljskog dara i dara za gradnju crkve koji neke obitelji tom prilikom daruju. Može se darovati tada ali i cijele godine. Tako da tu ne treba imati nikakvih teškoća. Na blagoslov kuća svećenik na neki način vidi kako ljudi žive s kojim se problemima susreću te može potaknuti i širu župnu zajednicu na molitvu i solidarnost sa onima koji su u dohovnim ili materijalnim potrebama. Ove godine smo u  župi imali preko stotinu sprovoda, stoga je ta molitva u obitelji ujedno i molitva za naše pokojne te blagoslov za žive.

Posebna nakana nam je susresti se s obiteljima djece koja se ove godine pripremaju za sakramente prve pričesti ili krizme.

Za blagoslov kuće nije potrebno ništa posebno pripravljati. Možda tek blagoslovljenu vodu s grančicom za škropljenje u prigodnoj posudi ako se nađe u kući.