LEOPOLDOVO 2013.

BLAGDAN SV. LEOPOLDA MANDIĆA,

LJUBLJANICA-VOLTINO,

NEDJELJA, 12. SVIBNJA 2013. GODINE

DEVETNICA

Za naš župni blagdan pripremamo se devetnicom koja se intenzivira u trodnevnoj pripravi. Svaki dan će se pola sata prije večernje Sv. Mise moliti krunica, litanije i molitve Sv. Leopoldu Mandiću. Od 18.30 je na raspolaganju svećnik za sakramenat pomirenja. U nekoliko sljedećih naslova donosimo najvažnije događaje koje organiziramo u povodu ovogodišnjeg LEOPOLDOVA 2013. godine.

TRODNEVNICA – 9.- 11. svibnja 2013.

1. dan Sv. Misu predvodi i propovijeda vlč Damir Bačun, župnik iz Sv. Marka Križevčanina, Zagreb

2. dan Sv. Misu predvodi i propovijeda msgr. Lovro Cindori, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog

3. dan Sv. Misu predvodi i propovijeda preč. Milan Pušec, duhovnik u Bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

DJEČJI CRTAONICA – 11. svibnja 2013.

U subotu, 11. svibnja u 9.00 sati pozivamo djecu malenu i veliku da se uključe u crtanje velike zajedničke slike u povodu blagdana naše župe. Ovo crtanje bit će pod umjetničkim vodstvom profesora Marijana Jakubina. Djeca sama mogu donijeti kistove, a boje i papir će dobiti ovdje u župi. Sadržaj slike još je za sada tajna. Ovaj grupni rad bit će izložen u našoj velikoj dvorani u budućem pastoralnom centru.

PEČENJE I PRODAJA KOLAČA I OSTALO – 11. svibnja 2013.

I dalje organiziramo donaciju pečenja i prodaje kolača koje vrijedne kuharice mogu donijeti u subotu, 11. svibnja od 17.30 do 18.30 sati!!!

Pozivamo i sve druge koji mogu doprinjeti donacijom kruha, vina, sokova, piva ili vode da možemo lakše organizirati večeru i ručak za goste iz Omiša te našu zajedničku feštu u subotu navečer.

 BOGOSLOVSKI OKTET – 11. svibnja 2013.

Trećeg dana trodnevnice, 11. svibnja na večernjoj sv. Misi će pjevati ZAGREBAČKI BOGOSLOVSKI OKTET. Voditelj okteta je Leonardo Šardi, (inače bogoslov praktikant u našoj župi) a orguljaš je Robert Jakica.

Poslije sv. Mise njihov oktet će izvesti i nekoliko skladbi u sklopu Svećanog koncerta koji slijedi u 20.00 sati.

SVEČANI KONCERT U POVODU BLAGDANA ŽUPE – 11. svibnja 2013.

Sve pozivamo na veliki koncert koji će nas uvesti u župni blagdan. Održava se u subotu, 11. svibnja u 20.00 sati. Nastupaju: MJEŠOVITI ZBOR ŽUPE SV. MIHOVILA OMIŠ, ORKESTAR GRADSKOG KOMORNOG ORKESTRA OMIŠ te ZAGREBAČKI BOGOSLOVSKI OKTET. Solisti su SANJA ERCEG VREKALO – sopran i ŠPIRO BOBAN – tenor te mnogi drugi mladi glazbenici. Cijeli program vodi urednica na HRT-u, LEJDI OREB.

DONACIJE ZA GRADNJU CRKVE I CARITAS – 11. i 12. svibnja 2013.

U predvorju crkve bit će kutija u koju ćete moći staviti svoje darove za izgradnju crkve i pastoranog centra. Jedan dio prikupljenih sredstava namijenjen je za jednu obitelj s dvoje djece iz naše župe u velikoj potrebi.

ŽUPNA ZABAVA I DRUŽENJE – 11. svibnja 2013.

U subotu, 11. svibnja poslije sv. Mise, a osobito poslije svečanog koncerta u velikoj dvorani budućeg pastoralnog centra organzirat ćemo druženje uz pjesmu i veselje. Također će biti u ponudi domaće vino i zagorske kobasice. Pridružite se i dovedite drage ljude i prijatelje.

BLAGDAN ŽUPE – 12. svibnja 2013.

Sv. Misa u 7.30 sati Predvodi i propovijeda župnik

Pučko pjevanje

Sv. Misa u 9.00 sati Predvodi i propovijeda dr. Josip Marijan Oslić, prof. na KBF-u i zagrebački kanonik

Na misi pjeva Mješoviti zbor naše župe.

Sv. Misa u 11.30 sati Predvodi i propovijeda dr. Tonči Matulić, dekan KBF-a

Na misi pjeva Zbor župe sv. Mihovila iz Omiša.

Sv. Misa u 19.00 sati predvodi i propovijeda vlč. Odilon Singbo, župni vikar u Sv.Marku Križevčaninu

Na misi pjeva Zbor mladih naše župe, Glas Srca.