Misijska nedjelja

MISLI ZA 30. NEDJELJU U CRKVENOJ GODINI – MISIJSKU NEDJELJU

Navještaj evanđelja je najdragocjenija služba koju Crkva može dati čovječanstvu i svakom pojedincu koji traži  duboke razloge da živi u punini vlastiti život.

(Ivan Pavao II.)

Neprestano naviještanje evanđelja, naime, oživljuje i Crkvu i njezin žar… Misija obnavlja Crkvu, učvršćuje vjeru i kršćanski identitet, ulijeva novi žar i daje nove poticaje. Vjera se snaži dok se daje!

(Redemptoris missio 2)

Zadaća misionarenja na početku 21. stoljeća još je daleko od svoga ispunjenja. Ne možemo prijeći preko činjenice kako, i nakon dvije tisuće godina, još uvijek postoje narodi koji ne poznaju Krista i nisu još uvijek čuli njegovu poruku spasenja. Usto , sve je više onih koji su evađelje zaboravili i napustili,premda im je ono naviješteno, ne preponaju se više u Crkvi. U tijeku je promjena koja vodi k mentalitetu i načinu života koji ne uzimaju u obzir evanđeosku poruku, kao da Bog ne postoji i koji veličaju težnju blagostanju, lakoj zaradi, karijeri i uspjehu bez Boga i poštivanja moralnih vrijednosti.

 (Benedikt XVI.)

 

Solidarnost i briga za svakog čovjeka u potrebi je smjer kojim idu misije, ali ne treba zaboraviti da sve ne smije samo na tome završiti.  Misija kršćana je upoznati ljudski rod sa Spasiteljem Isusom Kristom koji je dao svjedočanstvo po svojoj muci, smrti i uskrsnuću.
Neka Svjetski dan misija oživi u svima želju i radost da „idemo“ ususret čovječanstvu noseći svima Krista. U njegovo vam ime od srca udjeljujem apostolski blagoslov, napose onima koji se najviše trude i trpe za evanđelje.

Iz vatikana, 6. siječnja 2011.

 

MOLITVA VJERNIKA ZA MISIJSKU NEDJELJU

Milosrdnom Bogu uputimo svoje molitve da nas svojim Svetim Duhom hrabri na putu obraćenja.

Za sve pastire Crkve da po primjeru Isusa Krista svjedoče Očevo milosrđe, molimo Te.

Svoje sinove i kćeri, Oče, učini strpljivim, poniznim i jednostavnim radnicima u tvomu vinogradu, molimo Te.

Darom Duha razuma i znanja daj nam snage prepoznati i priznati osobnu i zajedničku neplodnost, molimo Te.

Po zagovoru Blažene Djevice Marije daruj svojoj Crkvi nova misijska zvanja, molimo Te.

Pokojne misijske djelatnike, poginule branitelje Crkve i Domovine nagradi vječnim mirom, molimo Te.

Primi, Bože, naše molitve i učini nas ozbiljnim i odgovrnima djelatnicima u vinogradu svoga Kraljevstva, po Kristu Gospodinu našemu. Amen