Prva nedjelja došašća

Došašće bi trebalo ujedno biti i vrijeme iščekivanja rođenja Isusa Krista u nama samima, tj. naše rođenje. Jer kako slaviti Gospodina, ako se ne obratimo? Bili bi poput farizeja i pismoznanaca, koji poznaju Sveto pismo, ali ne čuju što im Isus govori. I danas smo zaglušeni bukom šoping groznice, zaboravljajući Njegov božićni poklon nama – istinsku i pravu ljubav. Taj poklon mi trebamo prihvatiti, zagrliti i usvojiti, a na kraju i podjeliti s drugima, jer samo tako moćemo i Isusa podjeliti s drugima. poklonimo Isusa drugim ljudima! (M.M.)
U došašće nas je, na prvu nedjelju, uveo bogoslovski bend koji je predvodio vlč. Zlatko Pavetić. On je predvodio i sv. Misu, a oni su sudjelovli u glazbenom dijelu. Na misi su se predstavili, a poslije se izveli nekoliko svojih obrada duhovnih skladbi.
Kroz četiri nedjelje došašća i Božić na nedjeljnim sv. Misama ćemo moliti posebne zazive u molitvi vjernika za uspjeh Susreta Taize-a.
Božićna župna ispovijed biti će u subotu, 16. prosinca, a ostale informacije provjerite na stranici župnog ureda i kateheze.