Treća nedjelja došašća – nedjelja Caritasa

Već tradicionalno je treća nedjelja došašća posvećena Caritasu. Katolička Crkva ima svoj Caritas koji pomaže potrebitima. Zato ćemo sljedeće nedjelje nakon sv. Misa prikupljati darove u novcu koji su namijenjeni 45% našem župnom Caritasu, a 55% Caritasu Zagrebačke nadbiskupije. (D.Š.)
Stiglo nam je najljepše vrijeme u godini. Vrijeme obiteljskog okupljanja na svetim Misama, vrijeme kada svake nedjelje palimo jednu svijeću na adventskom vijencu i iščekujemo dan kada se rodio Isus. Uživamo u toplini doma okupljeni oko bogatoga blagdanskog stola u krugu naše obitelji.
A što je s onima koji to nemaju? Zato, na 3. nedjelju Došašća koja je ujedno i nedjelja Caritasa imamo priliku unijeti duh Božića u domove onih potrebnijih, da i oni osjete samo jedan dio naše obiteljske atmosfere i da nisu napušteni i zaboravljeni. Pokušajmo zato svojom dobrom voljom i prilozima obogatiti njihove stolove i u njihove domove prenijeti dio božićne radosti.
Za sve informacije i potrebe Caritas će dežurati zadnji utorak u mjesecu od 17-19 sati u župnom uredu. (Višnja Dropuljić)