Božićna čestitka

Svake sam godine do sada župljanima govorio kako se treba pripremiti za blagdan Božića, kako treba više vremena posvetiti Bogu, sebi i bližnjima. Međutim, i sam sam upadao u zamku ludog ritma, te „povuci potegni u zadnji čas“.
Kad započne nova pastoralna godina, uvijek si kažem, „ove godine neću dopustiti da uđem u ludi ritam, uzimat ću si posla samo toliko koliko me neće zarobiti, više ću se posvetiti ljudima, osobnoj molitvi…“ Međutim, skoro ništa od toga ne uspijem ostvariti.
Pitamo se čemu uopće služe blagdani? Izgleda da nas priprema za njih samo dobro izmuči te nemamo više snage doživjeti snagu i ljepotu blagdana kada dođu.
Izgleda da je glavni problem u tome što svi puno očekujemo od sebe i previše si zadataka postavljamo. Međutim, onda nam se događa da klonemo i iznemognemo. Želimo si ugoditi, a onda bivamo zarobljeni.
Možda bi upravo ovog Božića trebali dobro zaviriti u božićne jaslice, pogledati malog novorođenog Isusa… Možda bismo vidjeli da je Božji sin uživao u jednostavnosti, u skromnosti i siromaštvu, ako hoćete. Nije komplicirao kad se o njemu radilo. Bio je zadovoljan s onim što je nužno. Jedina stvar u kojoj se do kraja zauzimao i u čemu se nije štedio bila je briga za brata čovjeka, bližnjega. Naravno, duhovna briga.
Evo, dragi vjernici, dopustite mi da Vam čestitam Božić, na prijelazu 2006. u 2007. godinu. Viđat ćemo se i u crkvi i u vašim obiteljima, a svima nama želim i osobno i u obiteljima pravoga Božjega mira, duhovne radosti, ljubavi prema bližnjima našim… Vjerujem da ćemo tako otkrivati pravoga Boga među nama i tako istinski doživjeti pravi smisao BOŽIĆA.
Ove godine će preko Nove godine naš grad ugostiti više desetaka tisuća mladih iz cijele Europe. Bit će to još jedno pravo božićno iskustvo za obitelji koje su primile mlade pod svoj krov.
Otvaranje vrata svoga srca i svoga doma sigurno će uroditi mnogim plodovima. I u našoj župi će svoj privremeni smještaj pronaći oko 200 mladih. Vjerujem da će zbog toga Božić i u našoj župi biti radosniji

Sretan i blagoslovljen Vam Božić i uspješna Nova Godina!

župnik i kapelan
sa župnim suradnicima