Leopoldovo 2009.

Danas naša župa slavi svoga nebeskog zaštitnika Sv. Leopolda Bogdana Mandića. Priprava je počela Devetnicom od nedjelje 3. do ponedjeljka 11. svibnja u sklopu koje je kao bliža duhovna priprava trodnevnica, u kojoj su kroz tri večeri mise predvodili i propovijedali trešnjevački dekan preč. Antun Vukmanić iz župe Sv. Terezije od Djeteta Isusa u Miramarskoj ulici, Ivan Filipčić župnik Sv. Josipa na Trešnjevci te salezijanac don Damir Stojić, kapelan zagrebačkih sveučilištaraca. Svečane blagdanske mise su u 9 i 11.30 sati. Prvu jutarnju misu predslavi Borna Puškarić, župni vikar, a poldanicu u 11.30 sati župnik Davor Štuljan. Na sv. Misi sudjeluju i OŠ Ljubljanica i OŠ Voltino. Svečanu sv. Misu u 19.00 sati u zajedništvu sa svećenicima dekanata predvodi preč. Mijo Gorski, kanonik.
Sv. Leopold Bogdan Mandić (12.05.1866.-30.07.1942.) poznat je kao NEUMORNI ISPOVJEDNIK. Otac Leopold je ispovijedao 10 ili 12 sati dnevno, a sam se ispovijedao svakoga dana.
Imao je dar pronicanja u srce. Svjetlo koje mu je Bog dao otkrivalo bi mu duhovno stanje pokornika. 1976. godine, papa Pavao VI. hrvatskog kapucina, oca Leopolda Mandića proglašava blaženim,  a 1983. ga papa Ivan Pavao II. proglašava i svetim. Svetište sv. Leopolda Mandića nalazi se na južnom dijelu Padove. Tiho je to, drago i privlačno svetište. Kao da odražava samu njegovu osobu — njega, “sitnoga gorostasa” — malenoga tijelom, a velikoga duhom, sv. Leoplod je bio upravo to: apostol mira i pomirenja. Bog, bogat milosrđem, našao je u njemu oruđe svoga milosrđa, blagosti i očinske dobrote. “Bože, koji svoju svemoć očituješ najviše milosrđem i praštanjem..”, molimo u jednoj misnoj molitvi.