Studenti i studentice, brucoši i brucošice s Voltinog i Ljubljanice bili na sv. misi u katedrali

U četvrtak 15. listopada u 18 sati u katedrali je bila svečana koncelebrirana sv. misa sa zazivima Duhu Svetomu na početku 341. akademske godine Sveučilišta u Zagrebu. Neki novi studenti tj. brucoši usmenom predajom saznali su za tu svečanu misu i bili iznenađeni brojnošću studenata, njihovih profesora, svećenika i ostalog naroda koji se skupio kako bi uistinu svečanom sv. misom otvorio novu akademsku školsku godinu. Po pričanju osobito je bilo dojmljivo dugotrajno kađenje oltara uz koralno pjevanje bogoslovskog zbora s katedralnog kora. Iako je katedrala bila dupkom puna, nazočni su uvidjeli da to nije ni približno dovoljno studenata i njihovih profesora na tom tako lijepom i važnom bogoslužju.
“Studirajte i sami pošteno istražujte, budite neumorni znanstvenici i ponizni tražitelji istine, promatrajte plodove onih koji vam se obraćaju kako biste mogli provjeriti tko vam pruža ruku radosti i želi dobro”.
Kako izvještava portal Glasa Koncila, misnom slavlju u zagrebačkoj katedrali nazočili su uz rektora Sveučilišta Aleksu Bjeliša, prorektore, dekane, prodekane, profesore, i mnogi studenti i studentice koji su došli moliti Božju pomoć i blagoslov u svakodnevnim koracima akademskog života. Predvodeći misno slavlje uz koncelebraciju dvadesetak svećenika, među kojima je bio dekan Katoličkoga bogoslovnog fakulteta dr. Josip Oslić i većina profesora, kardinal Bozanić posebno je pozdravio one koji su na početku svojeg akademskog putovanja, dok je u homiliji na više mjesta podsjetio sve studente na važnost Božje blizine u sveučilišnom radu.