Volonterska akcija učenica OŠ Ljubljanica

TRINAEST ČLANICA KARITATIVNE GRUPE POMAGALE SESTRAMA MAJKE TEREZE

„Služiti siromasima, da bi se služilo životu“ – bilo je geslo Majke Tereze – utemeljice reda časnih sestara Majke Tereze- misionarke ljubavi.

Motivirani geslom Majke Tereze, a povodom Dan zahvalnosti za hranu,  učenice kreativno-karitativne grupe naše škole 11. listopada volontirale su s vjeroučiteljicom Anom Čehulić u Samostanu sestara Majke Tereze, koje na istoj adresi u Jukićevoj ulici imaju otvorenu kuhinju za potrebite i drže stacionar za napuštene. Kreativno-karitativna grupa volonterski posjet navedenoj ustanovi odradila je u skladu s ranije utvrđenim planom i programom rada.

Tom prilikom, saznali smo da po pravilima reda sestre smiju tražiti materijalnu pomoć za potrebite ali i za članice svog reda, no rado prihvaćaju svaki oblik milosrđa nastao iz dobre volje. Nevjerojatno, ali istinito, u njihovoj kuhinji redovito ima dovoljno hrane i namirnica kojima se svakodnevno nahrani 180 do 200 ljudi. Ne manjka im ni higijenskih potrepština jer, kako same kažu, Božjom providnošću uvijek naiđe netko dobronamjeran s onim što im u tom trenutku treba.

Trinaest učenica naše škole četiri sata vrijedno i strpljivo je radilo; pripremale su i čistile povrće za večeru, servirale, djelile ručak, čistile stolove i podove, prale suđe i ono najvažnije molile s korisnicima ( potrebitima) prije ručka.

Ovo lijepo iskustvo samo je „kap u oceanu“prema onome što rade sestre Misionarke ljubavi svakodnevno za socijalno najugroženije stanovnike našeg grada.  A.Č.