01.10.06.

Ljetni praznici su već daleko iza nas, a mjesec rujan nam je već donio jesen. U ovih nekoliko redaka želio bih Vam opisati najvažnije događaje koji su obilježili proteklo razdoblje.
Krajem mjeseca travnja i početkom svibnja završili su svi veliki građevinski poslovi. Ličilačkim radovima i postavljanjem unutarnje stolarije te sanitarija sve je zasjalo u punom sjaju. (Sve ste imali priliku vidjeti nakon misnog slavlja na Veliki četvrtak). Međutim, tada smo shvatili da sve to zjapi prazno i da treba namjestiti, staviti rasvjetna tijela i opremiti kuhinju.
U tom razdoblju su na račun sjela i sredstva kredita tako da smo mogli početi plaćati dugove, a istovremeno smo mogli naručiti namještaj, dovršiti kuhinju, završiti elektro radove, postaviti antenski sustav, portafone, rasvjetna tijela…
U podrumskim prostorijama je tijekom lipnja mjeseca napravljena izolacija svih odvodnih cijevi čime smo i podrumske prostorije osposobili za korištenje.
Naša župljanka gđa Biserka Brlečić i njezina tvrtka METALOPLAST iz Velebitske ulice nam je za cijeli ured i stubište donirala zavjese i žaluzine. Samo vrijednost materijala je oko 6.000 kn. Stoga joj i ovom prilikom u ime župe od srca ovako javno zahvaljujem.
Istovremeno smo nastavili s aktivnostima za dobivanje projektne dokumentacije za novi pastoralni centar, koji se treba graditi kao nastavak na postojeću stambenu zgradu. Iako je ranije u sklopu one prve građevinske dozvole dobivena lokacijska dozvola za pastoralni centar, ona je istekla te danas trebamo ishoditi posve nove suglasnosti i napraviti kompletnu novu projektnu dokumentaciju za ovu građevinu. Nakon nekoliko popravaka projektnog elaborata ovih dana očekujemo lokacijsku dozvolu.
Što se tiče okoliša i parkirališnih mjesta te asfaltiranja pješačke staze na Drvinju u stalnom smo kontaktu s odgovornima u Gradu. Međutim, valjda su ih zakočili ljetni odmori i obilni radovi po ostalim gradskim ulicama tako da sve to skupa kasni. Netko iz grada je rekao u radio emisiji da je sve to na župniku. Jasno da je sve na župniku, i to ja znam, zato smo iz našeg ureda uputili već dva dopisa sa zamolbom da se urede javne površine kako bi vjernici, a i mnogobrojni stanovnici ovoga kvarta, mogli lakše hodati čitavom ulicom Drvinje. Bit ćemo još malo strpljivi, a onda ćemo početi pisati peticije na sve adrese odgovornih.
Nedavno smo iz zagrebačke bogoslovije, zahvaljujući našem dosadašnjem kapelanu Zlatku, primili donaciju rabljenih ormarića, vitrina i desetak stolaca kojima smo opremili dvoranu koja će od ovoga vikenda služiti za vježbanje svim našim zborovima. U dvorani bi nam dobro došao i jedan sintesajzer kako se ne bi uvijek iz crkve prenosila sva ta nužna tehika.
Kao što se vidi iz priloženog, i ovo je ljeto bilo prilično ispunjeno. Valja pohvaliti i dosadašnjeg i novog kapelana za pomoć pri montaži namještaja, za košnju trave i uređenje okoliša.
Hvala i svima drugima koji su pomagali bilo novčano, bilo donacijama, bilo uređenjem cvjetnjaka u Subotičkoj ili samo molitvom.
Vjerujem da ćemo se i dalje spremno i radosno odazivati novim akcijama i izazovima za našu novu crkvu i pastoralni centar!

Odgovori