Druga nedjelja došašća

Nama susjedna župa svete Ane u zagrebačkom naselju Rudeš proslavit će ove nedjelje 65. obljetnicu postojanja župe i 40. obljetnicu posvećenja crkve. Mise u prigodnoj trodnevnici predvodili su bivši župnici župe svete Ane, a krunicu prije misa vodili su salezijanci suradnici uz meditaciju, te mladi i stariji župljani. Svečana misa je ove nedjelje u 11.45 sati, a predvodi je provincijal Hrvatske salezijanske provincije Svetog Ivana Bosca don Ivan Marjanović.
Danas je druga nedjelja došašća. Sljedeće nedjelje je već tradicionalno nedjelja Caritasa. Vjernici su pozvani na razmišljanje o poslanju vjernika u svijetu i na zalaganje na karitativnom polju. Pročitajte poslanicu biskupa Josipa Mrzljaka za Nedjelju Caritasa 16. prosinca 2007. Za karitativne svrhe i u našoj župi prikupljati će se novčani prilozi nakon svake sv. Mise.
Nova Papina enciklika „U nadi spašeni“, a koju je prošle nedjelje u propovijedi spominjao i naš kardinal Josip Bozanić, diljem svijeta izazvala je zanimanje i komentare. Pa ako imate vremena, pročitajte više…

Odgovori