Četvrta nedjelja došašća

Četvrta adventska nedjelja skreće našu pozornost na okolnosti dolaska Bogočovjeka Isusa u ljudsku povijest. U Isusu koji se ima roditi, Bog je na najizravniji i najneposredniji način odlučio biti čovjeku blizak te stoga po anđelovu naputku i dobiva ime Emanuel – »S nama Bog«. U otajstvu njegova rođenja Bog želi nepovratno zakoračiti u čovjekov svijet, podijeliti s njime svu ljepotu ali i muku egzistencije, postaje čovjeku »u svemu jednak, osim u grijehu«.
Uskoro će Božić. Svi mi pojedinačno, u svojim obiteljima i napose u našoj župnoj zajednici užurbano se pripremamo. Diljem naše župe uređuju se domovi i pripremaju kolači. Ove subote ujutro u 9. uređivala se i crkva, slagale su se jaslice i postavljao bor. S puno veselja priprema se i naš dječji zbor pod vodstvom prof. Ane Belušić Janković, za svoj prvi božićni mjuzikl “Rodio se Bog” a koji će izvesti na Badnjak 24. prosinca 2007. prije dječje polnoćke u 19.15 sati. Svakako ih dođite vidjeti i tako nagradite njihov trud.
Kao što čistimo i pripremamo svoje domove tako trebamo pripremiti i svoju dušu za dolazak Božića.  Prilika za to je i već tradicionalni Božićni koncert u našoj župnoj crkvi, u nedjelju 23. 12., poslije Sv. mise u 19.00 sati. Svojim adventskim programom u predivnim narodnim nošnjama Turopolja, nastupa Kulturno umjetničko društvo, “Pleso”, Ulaz je besplatan, a svi su srdačno pozvani!

Odgovori